Search

Vegansk snickers - magisk god!

Vi har funnet en himmelsk god oppskrift på en melkefri og vegansk snickersbar. Oppskriften er enklere enn den ser ut som, og er delt opp i enkle, beskrivende steg-for-steg. Når du først har smakt på resultatet kommer du garantert til å lage disse igjen! Magisk gode, rett og slett!

Oppskriften har vi hentet fra bloggen "judiliciousandnutritions" og gir deg ca. 8 snickersbarer, avhengig av størrelse. Følg stegene og lag verdens beste snickersbar! Trenger du silikonformer finner du ulike silikonformer ved å følge DENNE linken til Beeorganic nettbutikk.


Ønsker du å kjøpe ingrediensene i oppskriften hos trykker du på den GULE markøren, som vil ta deg direkte til nettbutikken.


STEG 1:

oLag en base med dadler og peanøttsmør med ingrediensene nedenfor. Du kan bruke en blender eller foodprosessor for å kverne dadlene til en masse. Tilsett de øvrige ingrediensene når dadlene er kvernet:


Peanøttbase - du trenger:

140 g dadler (bløtlegges 10 minutter. Tørk av vann før du begynner å kverne dadlene)

3 ss peanøttsmør

1 ss maple sirup

5-6 ss havremelk

En klype salt


STEG 2:

Kvern havregryn til fint mel og tilsett en fjerdedel av peanøttbasen som du laget ovenfor. Bland godt sammen. Bruk hendene eller en skje til å kna mel og peanøttbasen sammen.


Melbase - du trenger:

60 gram havregryn

1/4 peanøttbase (steg 1)


STEG 3:

Press melbasen lett ned i en silikonform eller en rektangulær form med bakepapir i bunnen. Deretter topper du med peanøttbasen, ca en toppet teskje per silikonform. Bruker du en form smører du hele blandingen ut. Deretter tar du ca 90 gram peanøtter som helles på toppen og presses lett ned i formen. Sett formen/silikonformen i frysen i minst 2 timer.


STEG 4:

Når barene har stått i frysen i ca 2 timer tas de ut av silikonformene. Har du brukt en form kan du dele opp snickersbaren i mindre biter, ca 12 cm x 4 cm, avhengig av hvor store biter du ønsker. Du smelter deretter sjokolade og kokosolje til en flytende blanding, som skal brukes til topping. Bruk gjerne vannbad for smelting. Bruk to gafler og dypp hver snickersbar i den flytende sjokoladeblandingen. Legg deretter barene på et lite fat med bakepapir og avkjøl i ca 30 minutter i frys eller kjøleskap.


Sjokoladebase - du trenger:

120 gram sjokolade, gjerne 85-90% sjokolade 1 ts kokosnøttoljeNå er snickersbaren ferdig og du kan virkelig NYTE smaken av en myk og cruncy snickers! Vi oppbevarer barene i en stålboks fra Beeorganic med tett lokk i kjøleskapet.


Håper det smaker!0 comments