top of page
Search

Hjemmelaget nøttemelk

Har du lyst å lage din egen nøttemelk? Her får du en enkel oppskrift på hjemmelaget nøttemelk.

Mange ønsker å bruke mer plantebasert melk, og da er hjemmelaget nøttemelk eller hjemmelaget havremelk et godt alternativ. Ved å lage nøttemelken selv unngår du en melk med kunstige tilsetningsstoffer og sukker. Her har du selv kontroll på ingrediensene og kan justere sukkerinnholdet ut ifra et ønske. Slik lager du hjemmelaget nøttemelk fra Beeorganic:


Du trenger:

3 dl nøtter

-Vi liker en blanding av mandler, cashew og hasselnøtter, men alle typer nøtter og frø kan brukes.


12 dl vann


1 dryss salt


1 dryss vaniljepulver


2 dadler

- Kan økes om du ønsker en søtere melk


Slik gjør du: Legg gjerne nøttene i bløt noen timer, eller over natten. Dette gjør vi for å bedre næringsopptaket. Når nøttene er klare skylles de og tilsettes friskt vann i en blender, samt salt, vaniljepulver og dadler. Kjør blandingen glatt i blender slik at nøtter og dadler blir en fin masse. Ha blandingen over i et klede eller en nøttemelkpose og la massen renne godt av seg. Ha melken over på tett glass, og sett kaldt. Melken holder seg fint i kjøleskap i opp til 5 dager.


Med denne oppskriften får du tykk, deilig helmelk av nøtter. Den kan selvfølgelig tynnes med vann om du ønsker en lettere variant. Du kan også prøve deg med havregryn for å lage havremelk.


Nøttemelk med smak av ristede nøtter? Ønsker du en dypere og mer markant smak på nøttemelken kan du riste nøttene i en stekepanne på svak varme, eller ha dem i stekeovnen på et stekebrett. Dette gir en deilig smak på nøttemelken!


Hjemmelaget plantemelk smaker utrolig godt! Har du lyst å prøve deg på oppskriften finner du en egen nøttemelkpose hos Beeorganic her.


Velbekomme!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page