Search

Mangois med kokos og lime

Har du prøvd å lage din egen iskrem? Vi har prøvd oss fram med ulike oppskrifter på pinneis, og konklusjonen er vel at det stort sett alltid blir godt. Du kan i prinsippet blande hva som helst av frukt og bær. Vi pleier å ta utgangspunkt i smoothie vi liker, for da kjøres alle ingrediensene i en blender og vips har du ferdig isbase. Vil du ha en litt fyldigere og "kremet" konsistens anbefaler vi å bruker kokosmelk. Da blir isen melkefri, men gir deg likevel følelsen av å spise iskrem.


Vi bruker ispinneformer i stål fra Onyx Containers som du finner i nettbutikken. Når vi bruker stål er vi sikre på at isen ikke vil bli belastet av potensielle skadelige stoffer. Et annet viktig moment er at ispinneformer i stål så og si er evigvarende.Finn fram de ulike ingrediensene. Vi har brukt en blender fra Vitamix.FREMGANGSMÅTE:


1. Kutt opp en stor mango i mindre biter og putt dem oppi blenderen.

2. Tilsett en boks økologisk kokosmelk.

5. Tilsett en moden banan

3. Skvis saften av en lime i blandingen

4.Tilsett en liten ts gurkemeje for å forsterke fargen (kan fløyfes)Når blandingen har fått en jevn konsistens etter noen runder i blenderen tar du av lokkene til ispinneformene og heller smoothieblandingen oppi. Fyll opp til kanten av ispinneformene.Sett deretter på lokkene med ispinnene og sett hele stativet i fryseren.Ispinneformene bør få stå over natten så blandingen setter seg godt.Når du tar ut ispinneformene kan lokket/beholderen være noe hard å få løs. Vi skyller derfor isformen under varmt vann. Du vil etter få sekunder høre og se at den slipper. Til de minste kan du med fordel beholde det lille, flate lokket på, så drypper det ikke is ned på klærne.Ispinneformene kan vaskes i oppvaskmaskinene etter bruk, men husk å fjerne de små siliokonringene, dersom du ikke setter dem i en bestikkurv. Ispinnene kan brukes om igjen og vaskes for hånd eller i oppvaskmaskinen.Velkommen til å sjekke ut nettbutikken og de ulike ispinneformene i stål!


Er du nysgjerrig på andre oppskrifter på hjemmelagd iskrem anbefaler vi deg å sjekke ut Bare Bra Barnemat og Green Bonanza, som begge har mange gode oppskrifter på is!

0 comments

Recent Posts

See All