top of page
Search

Farge egg til påske med grønnsaker

Det er mange som spiser egg til frokost i påsken, og da kan det jo være ekstra hyggelig å sette et fargerikt preg på frokostbordet. Du kan enkelt farge egg ved bruk av ulike grønnsaker, kaffe, te eller krydder. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke. Her har vi prøvd oss på farging av egg med skallet fra en gul løk og gurkemeie. Du kan også bruke rødkål som gir en blå farge, rødbeter som som gir lilla farge eller kaffe/te som vil gi ulike nyanser av gul og oransje.


Selv liker vi godt å bruke gul løk og gurkemeie når vi skal farge egg til påske. De gir begge en fin og gylden gul og oransje farge.



Her har vi kokt opp to egg i 4dl vann og tilsatt løkskallet fra starten av koketiden. Løkskallet vil skape en oransje farge jo lengre du har skallet i det kokende vannet. Dersom du vil ha en lysere gulfarge fremfor oransje kan du tilsette løkskallet mot slutten av koketiden. Merk deg at fargen vil variere avhengig av mengden vann, tidspunktet du tilsetter løkskallet og hvor lenge eggene koker.



I neste forsøk brukte vi gurkemeie. Her ble det også brukt 4dl vann og en koketiden på 10 minutter. Gurkemeien ble tilført i starten av koketiden og mengden tilsvarte en en god teskje.



Resultatet ble en lys gulfarge.



Nedenfor ser du resultatet. Til venstre er et egg kokt uten farge, så et egg farget med gurkemeie og de to siste eggene til høyre er farget med skallet av en gul løk.



Når eggene har kokt ferdig og er avkjølt kan du eller barna fargelegge eggene med tusj eller maling. Dette vil sette et personlig preg på eggene, samtidig som det er en hyggelig påskeaktivitet.



Lykke til!

0 comments
bottom of page