Search

Puss tenner med bambus og plantefiber

Har du også sett bilder av tannbørster i plast på hvite strender? Et enkelt bytte av tannbørste kan spare miljøet for store mengder avfall. Tannbørster i bambus er idag blitt et velkjent fenomen og ikke lenger like fremmed som de var for noen år tilbake. Tannhygienen blir neppe dårligere av å velge bort tannbørsten av plast.Litt om tannbørstene fra Brush With Bamboo:

Denne veganske tannbørsten er gjenvinnbar fra emballasje til bust, og gjør en glimrende pussejobb. Busten består av 62% Castorbønner og 38% nylon, og er det nærmeste vi kommer naturbust i dag. Måten å fremstille denne biobaserte busten på, er den mest avanserte på markedet, og det beste alternativet til f.eks grisebust, som naturlig nok ville vært fullstendig nedbrytbart. Nylon grad 6 er ikke et naturlig materiale, men det brytes helt ned i naturen omlag 1 år etter at det er kastet i komposten. Det er likevel ikke å anbefale å kaste busten i komposten. Skaftet er av bambus, og kan derfor komposteres eller f.eks brukes som tennved eller til å merke urtene i grønnsakshagen. Busten kan nappes ut med en liten tang og gjenvinnes som plastikk. Emballasjen rundt selve tannbørsten er av maisstivelse og kan komposteres, og kartongen resirkuleres som papir. Tannbørsten kommer også i en barnestørrelse. Både tannbørsten til barn og voksne har tilhørende etui dersom du trenger å ha med deg tannbørsten.Litt om tannbørstene fra Casa Organica:

Bambustannbørstene fra Casa Organica er produsert i bærekraftig bambus.Tannbørstene kommer i resirkulert karting. Busten er laget i 60% planteolje (ricinusolje) iblandet 40%nylon, og er myk mot tenner og tannkjøtt. Børstehodet er mindre enn tannbørstene fra Brush With Bamboo, og kan passe til barn fra 2 år og opp til voksne. Skaftet på børsten kan komposteres. Busten først nappes ut eller hele hodet knekkes av, og hives i restavfallet. SOFT MINI er en liten tannbørste med myk bust. Den passer veldig godt til barnemunnen, men også til voksne som foretrekker en liten tannbørste. Bambustannbørsten SOFT er også laget i plantefiber iblandet nylon og ricinusolje, men er beriket med aktivt kull. Den er myk mot tenner og tannkjøtt. Hodet er passe stort, og kan passe til større barn og voksne.


Litt om tannbørstene til barn fra Maistic:

Maistic Wheatie barnetannbørste er en fin og morsom barnetannbørste formet som en dinosaur - en leken tannbørste som gjør det gøy å pusse tennene. Barnetannbørsten kommer i fire ulike pastellfarger - blå, rosa, grønn og natur. Denne tannbørsten er ikke laget av bambus, men en blanding av økologiske hvetestrå og bioplast fra mais, og er det vi kaller en plantebasert tannbørste. Hvetestråene står igjen når kornet er høstet, og i følge Maistic blir hele 86% av verens hvetestrå brent ned i stedet for å komme til nytte. Dermed brukes det heller ikke opp mer dyrkbar jord i forbindelse med produksjonen av disse tannbørstene. CO2 blir også spart da hvetestråene blir brukt i stedet for å bli brent, og ikke minst er det ikke brukt olje i produksjonen. Mastic Wheatie barnetannbørste har bust i en blanding av bambus og nylon. Det er verdt å merke seg at Maistic Wheatie blir kalt en plastfri tannbørste. Vi mener at bioplast fremdeles er plast, men da plantebasert plast og ikke petroleumsbasert. For at en tannbørste i planteplast skal kunne brytes ned/komposteres, må den igjennom en kombinasjon av varme og trykk, i spesielle komposteringsfasiliter vi ikke har tilgjengelig i Norge. Maistic Wheatie tannbørste kan altså IKKE komposteres i vanlig kompost og den kan heller ikke brytes ned i komposten. Tannbørsten må enn så lenge kastes sammen med restavall inntil Norge får fasiliteter som kan ta i mot bioplast.


Er du på jakt etter flere miljøvennlige og plastfrie alternativer innen tannhygiene? Sjekk innom

nettbutikken og se utvalget vårt HER.0 comments