Search

Diffuser - hva er det og hvordan bruker jeg en diffuser?

Kanskje du har hørt ordet diffuser, aroma diffuser, luktrenser eller vanndamper? Diffuser er kanskje det vanligste ordet som beskriver den lille kolben med vanndamp som siver ut.

Diffusere har lenge vært brukt innen aromaterapi, der vanndamp iblandet eteriske oljer har blitt brukt som en del av den terapeutiske behandling. Diffusere brukes også for å tilføre duft i rommet og kan derfor sees på bad, venterom eller i behandlingsrom på klinikker. Diffuseren "pumper ut" ren vanndamp og når de eteriske oljene tilsettes vil dampen tilføre rommet duft.

For de aller fleste forbindes diffuseren med spa og velvære, der duften fra de eteriske oljene vil gi en ekstra dimensjon til opplevelsen av velvære og avslapning. Ved bruk av diffuseren kan du tilføre avspenningsøvelsene på yogamatten eller meditasjonsstunden din ekstra dybde ved bruk av oljer som virker beroligende. Her er lavendeloljen mye brukt og en olje du gjerne kan starte med om du er ny i "jungelen" av eteriske oljer.

Ved bruk av en diffuser kan du med andre ord skape "det lille ekstra" i hverdagen din og støtte kroppens ulike prosesser ved bruk av spesifikke eteriske oljer. Diffuserens vanndamp kan bidra til å redusere stress, skape god avslapning i kroppen, forbedre søvn eller virke oppfriskende og rensende, alt avhengig av hvilke oljer du velger å bruke. Har du behov for avslappning og avspenning før innsovning kan eterisk lavendelolje være ideelt, mens trenger du en mer skjerpet konsentrasjon kan peppermynteolje bidra godt ved arbeidspulten eller på hjemmekontoret.


De eteriske oljene har nemlig ulike egenskaper du kan bruke til ulike behov og ønsker. Det er viktig at du er oppmerksom på om de eteriske oljene er rene, gjerne økologiske og ikke er tilsatt kunstig duft. Beeorganic har et stort utvalg rene, økologiske eteriske oljer som du kan bruke sammen med diffuseren din. Du finner dem HER !


Hvordan bruke jeg en diffuser, tenker du kanskje? Diffuseren tilsettes kun vann og dråper av eteriske oljer. Når diffuseren settes på vil det komme ut en nydelig damp som tilfører rommet duft. Du kan ha den stående på kjøkkenet, i stuen, på badet eller i gangen. Diffuseren du finner hos Beeorganic kommer med flere lysfunksjoner, som gjør at du enkelt kan variere uttrykk og farge. Du kan også velge å bruke den som en liten lampe, ved å kun bruke diffuseren uten damp. Mengden vann og mengde dråper av eteriske oljer vil variere ut ifra hvilke diffuser du bruker, men tommelfingerregelen er å begynne forsiktig med eteriske oljer, da de kan være sterke. Begynn gjerne med 1-2 dråper før du øker mengde. Her vil du fort kjenne hvor mye nesen din ønsker.


Nysgjerrig på diffuseren? Sjekk ut Beeorganic sitt utvalg av diffusere HER! Her vil du også finne en liten, bærbar diffuser som får plass i håndflaten din. Perfekt til reise eller hvis du vil ha en diskré diffuser i vesken eller ved siden av yogamatten din.


Vi håper du kan gå høsten i møte med avslappende skuldre, ro og mye deilig velvære i hverdagen!
0 comments