top of page
Search

PLASTICFREEJULY: hvordan erstatte plast på badet?

Den første uken av måneden PLASTICFREEJULY ønsker vi å rette fokus på badet. Baderommet er nemlig et sted vi forbruker overraskende mye plast. Like overraskende kan det være å se hvor enkelt det er å bytte til miljøvennlige og plastfrie produkter. Etter vi gjorde enkle bytter på badet er plast og avfall redusert betraktelig, uten å gå på bekostning av velvære, hygiene og estetikk!



1. Shampo, balsam og såpe i fast form er et produkt som hjelper oss å redusere plast på badet. Disse produktene sparer oss for utallige innkjøp av plastflasker, skaper bedre plass i dusjen, samtidig som vi får vaske hud og hår med naturlige og økologiske produkter, som verken skader oss eller miljøet. For noen kan det være en liten overgang å bruke shampo og balsam i fast form fremfor tradisjonell shampo og såpe, men gjør du det riktig, vil du få et bra resultat på håret ditt. Dette kan du lese mer om her. Du kan jo også ta en liten titt på hårbørsten din, for den inneholder gjerne plast. Neste gang du skal kjøpe deg en ny, kan du jo sjekke ut de plastfrie hårbørstene våre.



2. Tannbørste i bambus er blitt et kjent fenomen og en genial, liten sak som hjelper deg redusere plast. I tillegg har vi nå fått inn tannkrem og tannkremtabletter i glass, plastfri tanntråd og munnskyllevann i glass. Det er med andre ord tilrettelagt for plastfri tannpuss og munnhygiene fra nå av! Du finner alt innen plastfri tannhygiene her!



3. Vi har lenge vært fan av ulike hudpleieprodukter, men dette er jo også produkter der plastflasken regjerer, til tross for at det er gode, økologiske merker. Da vi fant den veganske hudpleieserien Meow Meow Tweet, ble de små plastflaskene raskt erstattet med flasker i metall og glass. Pumpen er enda i plast, men vi syntes det er et bra steg i riktig retning. Produktene fra Meow Meow Tweet er bare helt fantastisk gode og raskt blitt en favoritt på badet til oss alle tre. Du finner dem her! Ønsker du rene oljer kan du gjerne bruke en baseoljer eller kokosolje, som du kan fjerne sminke med eller bruke som fuktighetskrem.



4. Deodorant er et must! Ihvertfall for oss med barn i hus, løping på lager, lange arbeidsdager og tur i skog og mark. Selv har vi brukt lang tid på å finne en likeverdig deodorant til de tradisjonelle deodorantene du finner i butikken. Ikke bare inneholder de uheldige stoffer som kan påvirke kroppen vår, men de kommer i plastemballasje. Deodorantene fra Meow Meow Tweet gjør virkelig jobben, og vi er storfan av produktene. Mange av dere har blitt like store fan av disse, og det skjønner vi godt. De fjerner svettelukt, de er veganske, økologiske og har kun naturlige ingredienser. Emballasjen er laget av papp og derfor kan du resirkulere deodoranten som papp etter bruk, hvor kult er ikke det? De plastfrie deodorantene finner du her, også til sensitiv hud!



5. En barberhøvel er noe de aller fleste av oss bruker, både til barbering av skjegg, legger, armhuler og intime soner. Her kan du enkelt gjøre et plastfritt bytte og gå over til en barberhøvel i metall. Vi har vært så heldige å få Ingrid Vik Lysne til å vise deg hvordan den brukes, samt vi har skrevet om det de fleste spør oss om og lurer på ved bytte til en plastfri høvel, så sjekk det ut her!



6. Bruker du produkter til intimhygiene, kan du også gjøre endringer som vil redusere bruken av plast. Tamponger, bind og truseinnlegg er alle produkter som gjerne er emballert i plast, og som også inneholder deler av plast. Bytt til en menskopp eller økologiske tøybind og truseinnlegg, så unngår du plast under menstrasjonen. Selv digger vi menskoppen! Er du nysgjerrig på plastfrie produkter til intimhygiene kan du klikke her, eller lese mer om bruk av tøybind her!



7. Gjenbrukbare bomullspads er jo ikke et produkt laget av plast, men de kommer gjerne i emballasje av plast. Vi velger å nevne dem i denne sammenheng, for det er et fantastisk produkt som reduserer avfall på badet, reduserer innkjøp av engangspads og vi unngår plastemballasjen.



Et siste lite tips er å bruke plaster uten plast! Så, dette var våre beste tips til å redusere plast på badet. Dette er produkter vi selv bruker og som er blitt en naturlig del av våre rutiner på badet. Det kan godt være du syntes noen av produktene vil være uvant i starten, men likevel tror vi du fort blir hekta når du ser hvor lett det går!


Er du nysgjerrig på nettbutikken vår og de plastfrie produktene vi selger til badet, er du mer enn velkommen til å klikke deg inn HER!


Ha en god første uke av PLASTICFREEJULY!


Plastfri high-five fra Ingvild, Rebecca og Renate.






0 comments
bottom of page