Search

PLASTICFREEJULY: Hvordan erstatte engangsplast?

Choose to refuse everyday singel use plastic - men hvor begynne? I juli har vi i BeeOrganic og flere andre over hele verden, et ekstra fokus på hvordan vi som samfunn kan redusere bruken av engangsplast. Selv har vi valg å skrive om dette på bloggen hver uke, samt vise dere miljøvennlige produkter på Instagram som erstatter plast og engangsplast, som termokoppen TKWide.Plasticfreejuly er en global bevegelse, der vi som enkeltindivider oppfordres til å redusere engangsplast. Kampanjen ledes av den australske organisasjonen Plastic Free Foundation. Det hele startet i Australia med Rebecca Prince-Ruiz i spissen, og har siden 2011 vokst seg til en stor global bevegelse, der over 120 millioner mennesker verden over er med på utfordringen om å redusere plast. Visjonen til Plastic Free Foundation er nemlig å se en verden uten plast, og hvem vil vil ikke det?!Hvis du ønsker å redusere plast i hverdagen din anbefaler vi deg å velge ut et området av gangen. Begynner du med alt på en gang kan det fort oppleves overveldende, med mindre du er av typen som liker å gå "all-in" med en gang. Som det sies i filmen vil du raskt bli motivert til å gjøre flere endring når du først er i gang. Det er utrolig gøy når det faktisk funker å erstatte engangsplasten!Det er ofte naturlig å begynne i huset eller leiligheten. Gå gjerne gjennom rom for rom, og undersøk hvor du bruker plast. Vår personlige erfaring er at kjøkken og bad er rom som genererer mye engangsplast og derav også avfall.


Kanskje du heller begynner å se på tur- og reisevanene dine?


Handleturen kan også være et mål eller tiden du bruker til og fra jobb og skole, der ofte kafé og spisesteder som en kantine kan være involvert.Uansett hvor og hvordan du velger å begynne, så husk: små trappetrinn fører også til toppen! Det DU gjør er viktig, selvom det kan føles lite og ubetydelig. Bare tenkt hvis alle hadde med egen termokopp! Da var det lite vits for kaféene å kjøpe inn engangskopper og plastlokk... eller tenk hvis alle brukte tannbørster i bambus?


Her får du noen av våre beste tips til hvordan du kan erstatte engangsplast i hverdagen.:


- Ta med egen termokopp, da kan du pent takke nei til engangskoppen og plastlokket.

- Ta med drikkeflaske i stål eller glass. Fyll på vann der du er fremfor å kjøpe drikke i plastflasker.

- Ta med eget reisebestikk og sugerør (heldigvis kuttes snart engangsbestikk og sugerør i plast).

- Lag din egen niste i en matboks i stål eller bruk den til takeaway framfor engangsemballasjen.

- Dropp plastposene til isbiter og bruk en isbitform i stål.

- Bruk handlenett, nettingnett og bomullsposer til matvarer.

- Let etter matvarer i løsvekt og velg bort plastemballasje rundt matvarer der du kan.

- Bytt ut plastfolie med bivokspapir/vokspapir og bolletrekk.

- Oppbevar mat i stålbokser eller beholdere av glass.

- Bytt ut oppvaskbørsten med en oppvaskbørste i tre.

- Bruk en oppvasksåpe i fast form

- Erstatt tannbørsten din med en variant i bambus eller bøketre.

- Bruk produkter til hud og ansikt i glass- eller metallbeholdere eller i stål, som barberhøvelen

- Bruk såpe, sjampo og balsam i fast form fremfor å bruke hårprodukter fra plastflasker.

- Bytt til menskopp eller tøybind for å redusere engangsbruk av tamponger og bind.

- Dobørsten i plast kan med fordel erstattes av en dobørste i tre.

... Vi har helt sikkert glemt en hel del punkter, så da får du klype oss i siden og sende oss et hint!God #plasticfreejuly!

High five fra Ingvild, Rebecca og Renate


Psst! Husk å sjekk ut Instagramkontoen vår. De første fire mandagene i juli kjører vi en giveaway i forbindelse med månedens tema!0 comments