top of page
Search

Miljøvennlig toalettmappe på reise

Enten du skal på helgetur, telttur, fotballturnering med barna, en tur på sjøen for å overnatte på en holme, eller du skal overnatte på hotell eller hos familien, ja da er toalettmappen med. Ofte blir toalettmappen full av store plastflasker og produkter som krever sin plass. Etter å ha byttet til plastfrie og miljøvennlige produkter ble toalettmappen vår betraktelig mindre. Bare se her!


God tannhygiene er viktig og vi pakker alltid med oss en tannbørste på tur. Vi har byttet ut tannbørten i plast med en tannbørste i bambus. I nettbutikken har vi ulike varianter av bambustannbørsten, der busten varierer noe når det kommer til sammensetningen. Likeheten er at skaftet er laget av bambus og at de ellers er svært lette i vekt og størrelse. Tannbørsten kan komposteres etter bruk, mens busten kan nappes ut og gjenvinnes som plastikk. En enkel og grei måte å redusere en av gjenstandene i toalettmappen din til et plastfritt alternativ.



Tannkrem er også med. Denne naturlige tannkremen fra GeOrganics er helt uten SLS, mikroplast og andre syntetiske tilsetninger. Tannkremen kommer i en pen glasskrukke med metallokk, og det følger med en spatel i bambus. I nettbutikken finner du både tannkrem og tannkrempulver her.



I tillegg til tannbørste og tannkrem, har vi gjerne med oss plastfri tanntråd, Disse krever minimalt med plass og kommer i plastfrie, små beholdere.



Skal vi være borte over lengre perioder pakker vi gjerne med en tungeskrape. En tungeskrape vil fjerne avfallsstoffer som legger seg på tungen gjennom natten. Du kan gjerne bruke munnskyllevann, som også kan brukes til oil pulling. Sjekk dem ut her.



Deodorant, et must på reise. I nettbutikken finner du ulike type deodoranter, som krystalldeodorant, deodorantkrem og deodorant stift. Selv har vi lagt vår elsk på deodorantstiften fra Meow Meaw Tweet, som er en vegansk hudpleieserie. Denne får du med og uten natron, men vi anbefaler deg å bruke en deodorant med natron dersom du ønsker fjerne svettelukt. Denne deodoranten kommer i resirkulert emballasje og inneholder derfor ingen plast.



For oss som bruker sminke medfører dette en rekke produkter i tillegg til selve sminken. Produktene kan gjerne ta stor plass i toalettmappen og være tunge i vekt. Selv bruker vi gjerne en liten flaske med en økologisk baseolje for å fjerne sminke eller en ansiktsrens fra Meow Meow Tweet. Denne oljerensen er satt sammen av den lette kokosoljen, en rensende hassenøttolje og beroligende jojobaolje. Ved å bruke en oljerens til fjerning av sminke og urenheter, unngår du at huden blir strippet for sine egne, naturlige oljer. En oljerens er også en veldig effektiv rens mot sminke som ellers sitter godt fast.



For å fjerne sminken bruker vi gjenbrukbare bomullspads. I nettbutikken finner du flere varianter, som ulikt bomullsstoff, strørrelse, form og mønster. Fellesnevneren er at de alle er produsert av økologisk bomull, de tåler vaskemaskin og egner seg svært godt til å fjerne sminke. Disse vil selvfølgleig ta litt mer plass enn bomullspadsene du kaster etter engangsbruk, men ettersom de andre produktene tar mindre plass vil ikke dette utgjøre en stor forskjell. Vi bruker ofte de minste bomullsposene til oppbevaring av de økologiske bomullspadsene, der vi har en til de rene og en til de brukte. Du kan også bruke våtposer til dette.



I toalettmappen er det gjerne også med en ansiktsolje. Personlig liker vi å bruke denne før vi tilfører sminke på morgenen, men også på kvelden. Vi har to ulike typer ansiktsoljer, begge er rene, økologiske og dufter himmelsk. Enkelte av oss bruker også ansiktsoljene som naturlig, økologisk parfyme, da de dufter himmelsk og mildt. Anbefales! Castorolje er noe vi gjerne har med oss på lengre reiser, da denne er perfekt å tilføre på bryn og vipper. Castoroljen brukes av mange for å fremme hårveksten på vippene på lik linje med vippeserum, men også bryn. Denne økologiske oljen brukes også for å minske fine linjer, rynker og aldringsmerker. Du kan også påføre oljen på hele kroppen for å fukte og ernære huden.



Bytter du til et såpestykke og en sjampo i fast form vil du merke stor endring på toalettmappen din. Da vi byttet til såpe- og sjampobar ble ikke bare dusjen ryddigere, men vi fikk mye bedre plass i toalettmappen og kofferten. Produktene fra Grims Have er økologiske, håndlagde og inneholder naturlige ingredienser som ikke skader miljøet eller huden vår, som er vårt største organ.



Når du skal ha med deg et såpestykke på reise kan du pakke det inn i et bivokspapir. Det kan være lurt å bruke egne bivokspapir til dette, så du ikke får såpesmak i maten. Tørk såpestykket eller shampobaren lett av med et håndkle, så det ikke er vått når du pakker det med deg. Du kan også kutte såpen i to, for å minimere vekt og volum. Kanskje du klarer bruke opp produktet i løpet av reisen eller på tur? Såpestykker og sjampo i fast form er et genialt zero waste produkt for deg som ønsker redusere avfall og reise lettere og mer miljøvennlig.



Nå har vi fått inn et eget reisesett i syv deler fra Meow Meow Tweet, som inneholder deodorant, kroppsolje, hånd- og kroppsvask, ansiktsrens, anisktstoner, ansiktsolje og eksfoliant til ansiktet. Her får du et komplett sett som dekker ansikt og kropp, for rens og pleie. Resisesettet er tilgjengelig i Citrus og Lavender, og alle reisestørrelsene kommer i glassflaske eller komposterbar kartong. Du finner dem her.



Vi håper dette var en liten inspirasjon til en plastfri toalettmappe. Klikk gjerne innom nettbutikken eller legg igjen en kommentar dersom du har spørsmål eller kommentarer. Vi hører gjerne fra deg.


God tur!



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page