top of page
Search

1% til biene!

Fra og med 1.februar 2022 donerer vi 1% fra hver ordre til Norges Birøkterlag. Når du legger igjen en bestilling i nettbutikken vil du automatisk bidra i kampen om å ta vare på biebestanden i Norge. Men hvorfor akkurat bier?

Hvorfor er det så viktig å ta vare på biebestanden i Norge? Honningbier og flere andre insekter pollineres. Disse er livsviktige for oss mennesker, fordi omtrent 1/3 av maten vi spiser trenger pollinering. Når naturen bygges ned ved at menneskene brer seg utover med veier, byer og industri, blir det færre insekter fordi blomsterengene, kratt og busker, råtne trær og grønne lunger forsvinner fra omgivelsene.


Heldigvis er det enkelt å gjøre en forskjell for de små insektene. Uansett hvor du bor kan du plante blomster i krukker eller staudebed. E tips er å plante ulike planter som blomstrer til forskjellig tid, slik sikrer du at det alltid vil være tilgjengelig mat til insektene. Så derfor blomstrende blomster. Om du har plen så kan du la det være igjen en bit av plenen som du ikke klipper. Her kan løvetann, tusenfryd og kløver få utfolde seg og gi mat og næring til biene.


Ikke bruk plantevernmidler, det finnes naturlige alternativer. Slike handlinger utvider matfatet til humler, bier og andre insekter, slik at vi beholder flere av de viktige insektene.


Hva er birøkt? Norges Birøkterlag står for en ansvarlig birøkt. Vår ambisjon er å bidra med pollineringstjenester til norsk matproduksjon, og gi deg og meg trygg norsk honning på bordet, samtidig som vi ivaretar det biologiske mangfoldet. Å produsere næringsrik og trygg mat til forbrukeren er en av birøkternes oppgaver. Honning lages av biene uten at de forringer eller tar noe fra naturen eller landbruket. Etter sommeren når honningen høstes, får biene sukker til vinterfôr. Så er de trygt inni den isolerte kuben helt til vårsola varmer.


Honningbier kan brukes profesjonelt for pollinering av frukt- bær- og grønnsaksproduksjon, og på den måten blir birøkt en bærekraftig innsatsfaktor i landbrukets grøntsatsning. Norsk Birøkterlag består av 4500 medlemmer som steller våre minste husdyr, honningbiene, fra Lindesnes i sør til Finnmark i nord.


Hva skal pengene som doneres til Norges Birøkterlag brukes til? Når du legger inn en bestilling hos BeeOrganic går 1% til Norges Birøkterlag. Donasjonene går dirkete til deres informasjonsarbeid for å utvide insektenes matfat. Mer mat tilgjengelig betyr flere bier.


Har du flere spørsmål er du velkommen til å ta kontakt i sosiale medier eller per mail.


Sammen for biene 🐝!


0 comments
bottom of page